ALEXANDER BIER
/

Nano Brouwerij

 

Alexander Bieren

Alexander Bier heeft 3 typen bieren

  1. Traditional bier
  2. New City bier
  3. Special bier

Wat de Alexander Bieren uitzonderlijk maakt, is dat alle recepten uniek zijn. Van het Alexander Traditional Bier dat nog het dichtst bij traditionele recepten liggen tot de Alexander Special Bier dat gemaakt wordt volgens unieke zelf ontworpen recepten.

1. Traditional bier

Traditional bier zijn bierrecepten die gebaseerd zijn op bekende bieren, zoals witbier, triple, IPA of pale ale. Het recept wordt gevolgd maar nooit voor 100%. Alexander Bier maakt geen zogenaamde 'kloonbieren', bekende bieren die zoveel mogelijk benaderd worden. Door gebruik te maken van afwijkende ingrediënten wordt het bier een typisch Alexander Bier. Alexander Traditional bieren zijn robuust en vaak wat hoog in alcohol. Mooie bieren om met vrienden te drinken en om bij stevige maaltijden en zelfs bij dessert en koffie te genieten.

2. New City bier

De naam New City slaat op de plaats waar gebrouwen wordt: Nijmegen (= Numega en dat betekent "Nieuwe Stad"). New City bieren zijn lichtere bieren die een verfrissend karakter hebben en die je een beetje kunt doordrinken. New City bieren zijn elegant en vaak wat lager in alcohol dan de andere bieren. Bieren om lekker op een terras te drinken of als een mooi aperitief. Het zijn bieren die je ook bij lichtere maaltijden, vis en voorgerechten kunt doordrinken. 

3. Special bier

Special bieren zijn seizoensbieren zoals winter-, lente-, zomer- en herfstbier, nieuwjaars- en kerstbier. Maar ook bieren voor een speciale gelegenheid, zoals voor een bruiloft of verjaardag. Alexander Special Bier recepten kunnen helemaal naar wens en smaak samengesteld worden voor een speciale gelegenheid.

Wil je een speciaal bier laten brouwen voor een speciale gelegenheid? Neem contact op via het contactformulier!

Bierbrouw-workshop

Alexander Bier brouwt ongeveer ééns in de twee weken. Wil je dat een keer meemaken? Meld je dan aan en kom mee kijken of mee doen. Als het even lukt dan maken we tegelijkertijd een brooddeeg van het overgebleven mout (bierbostel) na het brouwen. 

Als het mooi weer is, brouwen we buiten onder de palmbomen en als het weer tegen zit, brouwen we binnen met de Easy-Brew-30. 

We beginnen de workshop door te vertellen over de essentie van het bierbrouwen en voor elke leek leggen we heel eenvoudig uit wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt als je aan het brouwen bent: "Hoe komt het dat je met water en wat graan, hop en gist een alcoholhoudende drank kunt maken en waar komen die smaken vandaan?". 

  • Waar? Gewoon gezellig bij mij thuis: de Kluijskamp 1326 Nijmegen
  • Wanneer? Dat kunnen we samen plannen. Populaire dagen zijn de vrijdag, zaterdag, zondag en maandag maar andere dagen kunnen ook.
  • Hoe laat begint zo'n workshop? We beginnen om een uur of negen met een kopje koffie en een half uurtje uitleg over wat we gaan doen.
  • Hoe lang duurt de workshop? Reken op acht uur en ondertussen eten we wat de pot schaft en dat is heel lekker, geloof me.
  • Wat krijgen we mee na de workshop? Afhankelijk van de tijd en mogelijkheden krijg je een deeg voor een brood met bostel mee dat je thuis kunt afbakken. Van het bier dat gebrouwen wordt krijg je per persoon acht flessen (33cl) van mee. Dat bier moet dan nog wel minstens twee weken vergisten. Daarna maken we een afspraak en misschien vind je het leuk om te zien hoe het bier gebotteld wordt.
  • Wat kost zo'n workshop? De workshop kost €55,00 per persoon en de groep is maximaal 5 personen groot. Daar zit de lunch en het brooddeeg bij inbegrepen. Voor grotere groepen wijken we uit naar een andere locatie.
  • Wat gaan we dan brouwen? Als je een voorkeur hebt dan kunnen we dat bespreken. Anders kiezen we samen een leuk recept uit.

 

Alexander Bier

Naam

Type

Omschrijving

Alc% cl

Black Magic Woman

Russian Imperial Stout

Zeer donker en diepe bijna romige koffiesmaak. Mogelijkheid als oplegbier. Heel goed bij chocolade en vijgen als dessertbier en dan door te drinken bij de koffie


Mallemoer

Blond

Een zwoele blonde met een zweem limoenblad en citroengras. Rijk van smaak, perfect bij Aziatisch eten met limoenblad en citroengras. Een familielid van de Duvel… zijn mallemoer

8.1% 33cl

Fra Angelico 

Traditional Abdij 

Een abdijbier met gekloonde gist van La Trappe. Volgens het Triple-W recept dat tijdens het ONK2019 6 plaatsen in de top tien van Isid’or-kloon haalde, inclusief de winnaar. Weinig hoppig maar wel vol smaak. Lekker koud op 5-6°C opgediend een lekkere doordrinker maar pas op voor het alcoholgehalte. 

7.6% 33cl

Alexander Pils

Pilsener 

Een langzaam gebrouwen pilsener met perle en tettnanger hops. Het enige ondergistende bier. Mooi geel van kleur en iets bitter. Koud drinken op 5-6°C, een smakelijk pilsener dat lekker wegdrinkt.

5.0% 33cl

Hopfenweize COLAB Herwin

Weizen

Een hele aparte hopsmaak van de Saphir en Hallertauer hop, mild en fruitig, licht amberkleurig. Voor de liefhebber van een echt bitter fruitig biertje met een weize karakter. Heeft iets weg van Schneider Tap 5


Russian Imperial Stout Colab Herwin

 

Russian Imperial Stout

Een rustige Russian Imperial Stout die nog een tijdje mag doorrijpen als je wilt maar ook meteen gedronken kan worden

8.8% 33cl

GRAND CRU


Een nieuw bier met vele karakters die zich ontwikkelen tijdens de rijping. Caramel, bitter en zoet, mild...

5.8% 33cl

Evil Ways (Batch 2 en 3)

IPA

Daar is hij weer, de favoriet van velen maar toch net weer iets anders, iets droger en net zo karaktervol. 

5.6% 33cl

Wedding Beer 

for Dan and Fran

Blond

Een bijzonder bier voor een bijzondere gelegenheid gebrouwen waar ik het geluk heb een paar van over te hebben. Een fris bier met citroenrasp, Sichuan en zwarte peper, kardemom, jeneverbes en met champagnegist als bottelgist. Verfrissend en sprankelend

6.2% 50cl beugel

Lentehop

Blond

Een heel bijzonder hoppig lentebier, zacht, beetje zoet en een zachte citrahopsmaak. Lentehop yellow top... 

6.2% 33cl

Lentebier Colab Grond


Een gewoon lekker lentebier met een volle smaak en een beetje sneeky binnenkomt. Nu eens geen speciale hop, kruiden of specerijen maar gewoon recht door zee... lekker.

7.1% 33cl

Honingbier

Honingbier

Speciaal Lindenholt honingbier, subtiel en stevig

6.2% 33cl beugel

Lindenholt honing Saison

Saison

Speciale saison met Lindenholt honing, droog en krachtig

6.2% 33cl beugel

Rabarberbier

Patersbier

Licht zuur troebel bier voor een warme dag

6,3% 33cl

NZ IPA

IPA

Engels IPA met een NZ-tintje Nelson Sauvin koudhop

7.1% 33clHeb je interesse, neem contact op via het contactformulier op de thuispagina van deze site!